Els responsables del bufet asseguren que les vegades que han coincidit amb el futbolista han estat exclusivament per estampar la signatura en els contractes

Els responsables del bufet d’advocats que va assessorar Leo Messi i la seva família, en l’administració dels drets d’imatge del futbolista del FC Barcelona, desvinculen el blaugrana –en les seves declaracions com a testimonis en judici–  de la gestió que realitzava Jorge Horacio Messi, pare del jugador argentí.

“Algun contracte el va signar davant meu. Ell simplement deia: ‘Està tot bé?’ Però fora d’això, res”, admet l’assessor Íñigo Juárez –del despatx Juárez Veciana–, en la segona sessió del judici que se celebra en l’Audiència de Barcelona i a la qual tampoc han assistit ni el jugador ni el seu pare, ja que no tenen obligació de fer-ho fins que els toqui declarar.

Ángel Juárez, germà d’Íñigo Juárez i també responsable del despatx, assegura que va encarregar-se d’assessorar-los en la majoria de gestions tributàries, insistint que no tractava mai directament amb el jugador: “L’he vist perquè havia de signar alguns contractes, però venia just en el moment de la signatura i se n’anava”.

Ángel Juárez explica que, quan necessitava qualsevol documentació, la demanava al pare del futbolista, què, de la mateixa manera que el jugador, està acusat de defraudar 4’1 milions d’euros a la Hisenda Pública espanyola: “La documentació li demanava al Jorge. Del Lionel no tinc ni el correu electrònic ni el telèfon”.

Tot i que totes les parts del cas reconeixen que el frau s’hauria comès –Messi ja va tornar els diners i va pagar una multa–, la clau del judici serà dirimir si existeix responsabilitat penal del jugador, que en principi declararà aquest dijous com un dels acusats.