Associació catalana de municipis demana al Parlament

0
ssociació Catalana de Municipis
Buch
Associació Catalana de Municipis
Buch

Buch (ACM) demana al Parlament que consideri els municipis una “veritable estructura d’Estat”

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha demanat aquest dilluns al nou Parlament que consideri els ajuntaments com a una “veritable estructura d’Estat”, i que tingui en compte que la política local és la que ofereix l’atenció més pròxima als ciutadans.

Buch ha assistit al ple de constitució de la Cambra catalana, que ha culminat amb el nomenament de Carme Forcadell com a presidenta, cosa que per al també alcalde de Premià de Mar (Barcelona) és “del tot correcte perquè no és una persona política”, ha informat l’Associació catalana de municipis en un comunicat.

“Esperem que aquest Parlament sigui el que faci tots els passos per constituir-nos com a Estat”, ha destacat Buch, que també ha reclamat als diputats més i més bones eines per al bon funcionament de les institucions municipals.

Ha recordat que són “molts els alcaldes i les alcaldesses que fan una gran tasca amb la voluntat de servir els ciutadans” de Catalunya, per la qual cosa són actors essencials per al desenvolupament polític i social.

L’Associació catalana de municipis té més d’un miler d’ens locals associats: 918 ajuntaments, 35 entitats municipals descentralitzades, 41 consells comarcals, quatre diputacions, tres consorcis i quatre mancomunitats.