Nou disseny i motor V12 per al nou Aston Martin DB11

Molt s’havia parlat d’ell, però ningú l’havia vist encara. Es deia que seria el mateix que va utilitzar James Bond a ‘Spectre’ però al final és un model completament nou i que ha de guiar a la marca britànica durant els propers anys. Sí, aquest és el nou Aston Martin DB11, que combina el caràcter esportiu amb l’elegant i es complementa amb un motor V12 de 608 CV.

El patró de disseny ha canviat una mica per estilitzar-se més i trencar amb l’esquema actual. Sí, té la graella frontal de sempre, però els fars, per exemple, són més fins i esquinçats. La línia en general és més musculosa però tot i així no deixa de ser completament elegant.

Aston Martin DB11, James Bond estaria orgullós | Diari Català
Interior

L’interior és també sinònim d’elegància i destaca per un quadre d’instruments digital de 12,3 polzades desenvolupat conjuntament amb Daimler. Així mateix, també equipa una pantalla LCD de 8 polzades situada en la consola central on es controla tot el referent al cotxe.

Però sens dubte el més interessant de l’Aston Martin DB11 és el seu motor; un V12 de 5.2 litres Twin Turbo que genera 608 CV de potència i 700 Nm de parell màxim. Però el més important no són les seves prestacions, sinó que és el primer V12 fabricat íntegrament per la marca britànica. També incorpora la tecnologia Start&Stop i la desactivació de cilindres quan el cotxe viatja a velocitat de creuer, una forma de reduir en consums i emissions. No obstant, i gràcies a la caixa de canvi automàtica ZF de 8 marxes que envia tota la força a l’eix posterior, el DB11 accelera de 0 a 100 km/h en 3,9 segons per arribar fins als 320 km/h.

Aston Martin DB11, James Bond estaria orgullós | Diari Català
Vista posterior

Tècnicament, aquest Aston Martin DB11 munta un xassís d’alumini, suspensió adaptativa, un diferencial controlat electrònicament amb control vectorial de parell i un nou sistema de frens. També hi ha diferents modes de conducció: GT, Sport i Sport Plus.

Sens dubte, la marca britànica ha aconseguit, una cop més, la unió perfecta entre esportivitat i elegància.