Aston Martin preveu un Rapide elèctric

0
Aston Martin preveu un Rapide elèctric
Aston Martin Rapide
Aston Martin preveu un Rapide elèctric
Aston Martin Rapide

El Rapide elèctric serà una realitat al 2017

No és cap secret que des de no fa gaire moltes marques han entrat en una mena de cursa per veure quina és la que fa el vehicle elèctric més ràpid i espectacular. Al Saló de Frankfurt era Porsche qui ens deixava bocabadats amb el Mission E, i ara és Aston Martin qui insinua un model elèctric d’enormes prestacions.

El mateix CEO de la marca britànica, Andy Palmer, ha assegurat al mitjà de comunicació Bloomberg que Aston Martin ja està treballant i desenvolupant una variant totalment elèctrica de la seva berlina esportiva de luxe, l’Aston Martin Rapide. Però per veure’l encara queda molt de temps ja que, com a mínim, no es destaparà fins al 2017, moment en que, suposadament, també veurem l’Aston Martin DBX, presentat com a prototip al Saló de Ginebra d’enguany.

“Parlem d’un Aston Martin elèctric d’entre 800 i 1.000 CV; imagina tenir tot aquest parell a la teva disposició”, afirmava Palmer a Bloomberg. “Som una companyia de motors V12. Projecta això en el futur. Faig el que la resta de la indústria i redueixo la grandària del motor (downsizing)? Faig un Aston Martin amb motor de tres cilindres? Que Déu ens perdoni. Has de fer alguna cosa radical. La propulsió elèctrica et dóna aquesta potència i aquest parell”, va concloure el britànic.

Està clar que Palmer pensa com molts. Veu els motor turbo de baixa cilindrada com un descans d’un llarg partit. És conscient que el trajecte cap als vehicles elèctrics és inevitable ja que és la millor manera per mantenir les prestacions de potència i parell de les quals sempre ha fet gala la marca britànica, complir estrictament amb les normatives de consums i emissions i seguir agradant als clients habituals i futuribles. A més a més, avisa que els motors dièsel aniran apagant-se lentament i, com a conseqüència, els híbrids de benzina seguiran amb la seva escalada particular.