Aterren dos avions en Brussel·les per falses altertes de bomba

0
Aeroport Brussel·les Zaventem
Aeroport Brussel·les Zaventem | Foto: WIkipedia

Les autoritats belgues treuen importància a les alertes de bomba en dos avions i consideren que “no hi ha raons pel pànic”

Els dos avions que havien rebut alertes de bomba abans d’aterrar a l’aeroport de Zaventem (Brussel·les) han aterrat finalment “amb total seguretat”, un d’ells a la capital de Bèlgica i l’altre a Tolosa, segons ha informat la cadena de televisió RTBF. Les autoritats belgues han detectat aquesta tarda de dimecres dues alertes per bomba en dos avions preparats per aterrar a l’aeroport de Brussel·les, d’acord amb fonts de Belgocontrol consultades per la cadena local VTR.

El portaveu de la Fiscalia Federal, Eric Van der Sypt, ha explicat en un primer moment que l’amenaça era “prou greu”, pel que s’han posat en marxa “diverses mesures” que ha refusat detallar.  Després, el Ministeri Públic ha assenyalat que “l’amenaça no és seriosa” i, en la mateixa línia, el gabinet del ministre d’Interior, Jan Jambon, ha assegurat que “no hi ha raons pel pànic”, ha recollit el diari belga ‘Le Soir’.

El presentador de la cadena Proximus TV, Bart Raes, ha afirmat en una xarxa social que es trobava a l’avió que s’havia enlairat des d’Oslo i que el pilot ha advertit als passatgers d’una alerta de bomba 20 minuts abans de l’aterratge. Raes ha afirmat també que tots els passatgers han pogut abandonar l’avió amb seguretat.

La premsa belga assegura que davant de l’alerta s’han activat els protocols d’actuació mèdica per a situacions d’emergència i el Departament de Bombers de Zaventem ha confirmat que hi havia una “intervenció” preparada. Zaventem ha estat un dels objectius, juntament al metro de Brussel·les, dels atemptats perpetrats el mes de març passat per una cèl·lula de l’Estat Islàmic a la capital belga, que van deixar més de 30 morts.