L’atur augmenta a Rubí aquest mes de gener

0

A Rubí es registren 6.329 parats, segons les dades de la Generalitat de Catalunya, 33 més que al desembre del 2015

Rubí ha tancat el mes de gener amb un augment en el nombre de persones desocupades. Si la ciutat va tancar l’any amb 6.296 rubinencs sense feina i dos mesos de baixada, les primeres dades del 2016 no són positives, ja que actualment hi ha a Rubí 6.329 parats segons les dades de la Generalitat de Catalunya, 33 més que al desembre del 2015. 

La tendència a l’alça es repeteix a les grans ciutats de la comarca, amb excepció de Cerdanyola, on l’atur ha baixat en 36 persones i Terrassa, on la dada és exactament la mateixa que el mes anterior. En canvi, tant Sabadell, amb 64 persones més a l’atur i Sant Cugat, amb un augment de 67, experimenten dades negatives. D’aquesta forma, a la mitjana de la comarca, l’atur ha augmentat en gairebé un centenar de persones.

Pel que fa al percentatge de taxa d’aturats Rubí té un 17,59% de la seva població aturada, per darrere de Terrassa (18,16%). En canvi, Rubí té pitjor taxa que Sabadell (16,58%) i Sant Cugat (8,51%). La població amb més taxa d’atur de la comarca és Badia (23,49%) i la que en té menys, Matadepera (6,50%).

 

Es tem la pèrdua de llocs de treball pel tancament de Delphi

L’empresa de components d’automòbil nord-americana Delphi va anunciar ahir el tancament de la planta a Sant Cugat del Vallès després de 53 anys d’activitat. Si al maig no hi ha cap empresa que es vulgui quedar amb la planta, començarà un expedient de tancament que s’allargarà tot el 2016 i que comportarà els acomiadaments dels 540 treballadors fins a finals d’any.

Fins al dia d’avui, la planta dóna feina de forma directa a 540 persones i a 160 més indirectament, tot i que va arribar a ocupar-ne més de 1.500 en èpoques daurades. Sense cap projecte per a Sant Cugat, en els darrers temps Delphi va apostar per obrir plantes a la Xina i Romania.