La marca presenta una lleugera renovació del compacte Audi A3

Tot i que no ho sembli, el compacte Audi A3 rep un petit rentat de cara per aquest 2016 i l’aspecte final és el que veieu a les imatges. Sí, a simple vista tot sembla al mateix lloc, però ara arriba amb algun retoc, més equipament i nous motors. Està previst que arribi als concessionaris durant la segona meitat del mes de maig en totes les seves versions (tres i cinc portes, sedan i descapotable), així com el poderós S3.

Exteriorment cal fixar-se bé però si ho fem ens topem amb un nou disseny del para-xocs i graella davantera, òptiques amb tecnologia Matrix LED, un nou enfocament en els fars posteriors, així com nous dissenys de llandes i nous colors de carrosseria.

Audi A3 2016, tot segueix quasi igual | Diari Català
Audi A3 Sedan 2016

L’interior també segueix els mateix passos que fins ara amb un disseny atractiu que combina l’esportivitat i l’elegància. Com a novetat, el nou Audi A3 pot muntar una pantalla de 12,3 polzades en el quadre d’instruments per poder rebre l’Audi Virtual Cockpit que ja utilitzen altres models de la marca com l’A4, TT o R8.

Com tots els models actuals, el refrescat Audi A3 aporta molta més tecnologia amb el control de creuer adaptatiu, alerta de canvi de carril, assistent de conducció en retencions, sistema de frenat automàtic en ciutat, Wi-Fi, trucada d’emergència, entre moltes altres més millores en seguretat, tecnologia i connectivitat.

Audi A3 2016, tot segueix quasi igual | Diari Català
Interior Audi A3 2016

Respecte a les mecàniques disponibles, la gran novetat és un 1.0 TFSI de 115 CV que ja utilitza el grup en altres models de Volkswagen o Seat. Aquest propulsor de tres cilindres serà el d’accés a la gamma Audi A3. En gasolina també hi haurà el 1.4 TFSI de 150 CV i sistema de desconnexió de cilindres, un nou 2.0 TFSI de 190 CV pels que vulguin una mica més de prestacions i estarà disponible en canvi manual o un nou automàtic S-Tronic de set marxes i embragatge en bany d’oli.

Audi A3 2016, tot segueix quasi igual | Diari Català
Audi A3 2016 tres portes

En dièsel el renovat Audi A3 arribarà amb el 1.6 TDI de 110 CV i el 2.0 TDI de 150 CV i 184 CV. A més, també seguirà el G-Tron amb el 1.4 TGI de 110 CV i el e-tron (veure prova) de 204 CV. Alguns dels motors estaran disponibles en tracció a les quatre rodes (Quattro). Per acabar, la gamma quedarà completada pel S3 i el seu motor 2.0 TFSI que augmenta fins als 310 CV i els 400 Nm de parell màxim.

Suposem que en breus coneixerem els preus amb els quals el compacte d’Audi arribarà al mercat espanyol.