Més de sis metres de llarg per a l’enorme Audi A8 L extended

Audi no deixa de sorprendre’ns; a petició d’un client europeu, la marca dels quatre anells ha construït l’enorme Audi A8 L extended, una versió única de la seva berlina en format gegant. Amb una longitud de 6,36 metres i una distància entre eixos de 4,22 metres, proporciona el màxim confort per als seus passatgers.

Els tècnics especialistes van invertir gairebé un any a desenvolupar i construir el luxós model. El resultat va ser un vehicle únic que compleix amb tots els requisits. Els majors desafiaments els van constituir la seguretat i rigidesa de la carrosseria extra-llarga i també el disseny de la silueta.

Audi A8 L extended, talla XXL | Diari Català
Interior de gran luxe

Per a aquest Audi A8 L extended, els enginyers van augmentar els travessers laterals i el túnel central, utilitzant elements d’alumini. Dins del túnel, aquests elements també ajuden a la canalització d’aire. Una doble quaderna de reforç separa l’habitacle del maleter, i el sostre incorpora addicionalment tubs perfilats i travesses de reforç d’alumini. Això, segons la marca, proporciona una rigidesa i flexió gairebé igual que les de l’A8 L de sèrie.

Els enginyers van integrar un panell de vidre de 2,40 metres a l’exterior del sostre per accentuar la sensació d’espai. Les cortinetes impedeixen l’acumulació de calor excessiva a l’interior. Tots els ocupants van orientats en el sentit de la marxa en l’Audi A8 L extended i les files dos i tres ofereixen seients individuals amb ajust elèctric, a més d’una tapisseria en cuir d’alta qualitat. La tercera fila disposa d’una consola central contínua i pantalles per al sistema d’entreteniment.

Audi A8 L extended, talla XXL | Diari Català
Més de sis metres de llarg

Aquesta versió única de l’Audi A8 està animada per un motor 3.0 TFSI que desenvolupa una potència de 310 CV i 440 Nm de parell màxim, que permet a la berlina passar de 0 a 100 km/h en 7,1 segons, amb una velocitat màxima limitada electrònicament de 250 km/h. Una transmissió tiptronic de vuit marxes es combina amb el sistema quattro de tracció permanent a les quatre rodes. Darrere de les llandes de 19 polzades es troba el sistema de frens idèntic al de l’Audi S8, que són més que suficients per aturar els seus més de sis metres i 2.418 quilos de pes.