Audi h-tron Quattro Concept és una anticipació del futur de la marca

Audi segueix apostant per les noves energies i des del Saló de Detroit ens presenta el nou Audi h-tron Quattro Concept, una nova fita en un model construït a base de pila de combustible d’hidrogen que només emet vapor d’aigua i que pot arribar a recórrer fins a 600 quilòmetres amb un respostatge de només quatre minuts.

Exteriorment recorda al també prototip Audi e-tron Quattro Concept apostant per la mateixa plataforma modular longitudinal MLB evo. A diferència del e-tron que, recordem, es mou a través de la propulsió elèctrica, el nou Audi h-tron Quattro Concept pot recórrer fins a 100 quilòmetres més respostant amb el mateix temps que ho faria un vehicle convencional.

Aquestes bones dades d’autonomia són gràcies a la utilització de materials lleugers que redueixen el pes, tres dipòsits d’hidrogen, dos motors elèctrics, un a cada eix amb 120 CV davant i 188 CV darrere, i bateries de ions de liti. Però no només és eficient per això, sinó que també equipa un panell solar al sostre (capaç de generar una autonomia de 1.000 quilòmetres a l’any) i una bomba de calor per al climatitzador.

Audi h-tron Quattro Concept i la pila de combustible | Diari Català
Esquema mecànic

Els motors elèctrics d’aquest Audi h-tron Quattro Concept asseguren una tracció integral Quattro que enviarà més o menys força a cada eix segons requereixi la situació i un parell màxim de 550 Nm. Gràcies a això, el prototip assegura un 0 a 100 km/h en 7 segons i una velocitat punta de 200 km/h (autolimitada).

Com no podia ser d’una altra manera, aquest Audi h-tron Quattro Concept també arriba carregat de tecnologia amb tècniques de conducció semi-autònoma i d’aparcament automàtic, unes solucions que ja es veuran a la pròxima generació de l’Audi A8. Així mateix, també munta fars Matrix Làser davant i OLED darrere. A l’interior destaca el quadre d’instruments digital també amb tecnologia OLED, les tabletes de la part posterior, la superfície tàctil del volant i la connectivitat 4G que ofereix.

Sens dubte, aquest Audi h-tron Quattro Concept és una anticipació del futur de la marca amb solucions tècniques i tecnològiques que no tardarem en veure.