La marca aposta per un nou segment amb aquest Audi Q2

Feia temps que la marca ens estava avisant, no tenia suficient amb tota la gamma SUV que té actualment, volia més i aquest és el resultat. Al Saló de Ginebra hem conegut el nou Audi Q2, el SUV més petit de la marca que arriba per arrasar i ser el riva0Premium d’alguns supervendes com el Nissan Juke.

Les seves cotes són petites, mesura 4,19 metres de llarg, i vol conquistar a nous clients potencials amb perfil més jove. El seu aspecte és més aviat urbanita, encara que també muntanyenc, i estarà disponible aquest mateix any, concretament a la tardor. Té una estètica molt personal, fins i tot m’atreviria a dir que allunyada dels seus germans grans, fet que s’agraeix en una marca que tendeix a anar sempre en el mateixa direcció. Té una gran graella frontal i unes òptiques que es difuminen cap als laterals. El Pilar C és immens i pot pintar-se d’un altre color que no sigui el de la carrosseria. El que em desconcerta una mica és la seva part posterior que, a grans trets, em recorda molt a la del Volkswagen Polo, sobretot en la forma de les llums.

Audi Q2, el nou petit SUV de la marca | Diari Català
Interior

On no té molta personalitat aquest Audi Q2 és en el seu interior. Segueix els estàndards de la marca amb un disseny minimalista, esportiu i elegant. Així mateix, podrà equipar el quadre d’instruments digital que ja utilitzen alguns models de la casa, igual que la pantalla desplegable, el Head-Up Display, connectivitat amb mòbils, etc. Tot i la seva reduïda mida, la marca assegura que el seu maleter disposarà de 405 litres de càrrega que podran augmentar-se si es tomben els seients posteriors.

Com tot Audi nou, comptarà amb infinitat de tecnologia i ajudes a la conducció com el sistema de frenat d’emergència, sistema de reconeixement de senyals, assistent d’aparcament etc.

Respecte a la mecànica, arribarà amb versions gasolina i dièsel que oscil·laran entre els 116 CV i 190 CV, encara que possiblement en el futur s’afegeixin més potències. Podrà equipar-se amb la caixa del canvi automàtica S-Tronic de set velocitats i amb tracció a les quatre rodes (opcions que seran de sèrie en les versions més potents).

Audi Q2, el nou petit SUV de la marca | Diari Català
Vista posterior

Tot i ser un SUV i coneixent que el 99% dels seus compradors l’utilitzaran per a un ús en carretera, la marca ha dotat a aquest Audi Q2 amb característiques més camperes per si algun dia algú s’atreveix a ficar-lo per la muntanya, si ho fa es trobarà amb modes de conducció offroad i una altura lliure al terra de 20 centímetres.

Suposem que aquest Audi Q2 serà tot un èxit per a la marca alemanya i que, presumiblement, li robarà algunes vendes al Q3.