La marca ha confirmat el petit SUV com Audi Q2

Fa un parell d’anys Audi va anunciar la seva intenció de treure un nou SUV que es situés per sota del Q3 i que competís amb altres models de gran volum de venda com el Nissan Juke, i aquest any va comunicar que durant el 2016 aquest SUV seria una realitat i, possiblement, seria presentat al proper Saló de Ginebra. En un principi, el seu nom havia de ser Audi Q1 però, finalment, es dirà Audi Q2.

Així doncs, Audi Q2 serà el nom definitiu i, com serà el petit SUV de Ingolstadt, compartirà moltes característiques amb el petit model de la casa alemanya, l’Audi A1. Tot i així, les seves dimensions seran una mica més grans i seran més properes a l’Audi A3 per així aprofitar la nova plataforma MQB del grup Volkswagen. Al contrari que el Q3 que es fabrica a la planta de Seat a Martorell, el Audi Q2 es produirà a la fàbrica de Ingolstadt, la qual ja ha començat el procés per ampliar l’espai per poder començar la producció d’aquest petit SUV alemany, del qual Audi preveu un gran volum de vendes.

Tot i l’escàndol de les emissions dels motors TDI del grup Volkswagen destapat aquest mateix any, sembla que les inversions a Audi no es veuen gaire malmeses ja que la tirada de la marca és molt forta i ha de mantenir el seu elevat volum de vendes al sector Premium. Així mateix, Audi aposta per seguir enfortint el segment SUV que, de moment, segueix creixent imparablement i on cada dia hi ha més oferta de models Premium i no Premium.

Aquest Audi Q2 no serà l’única presentació que porti a terme la marca alemanya ja que al 2016 també està previst veure la nova generació del Q5 i, potser, també podrem començar a veure el primers esbossos de l’Audi Q4 que se suposa que serà un SUV més esportiu per competir amb, per exemple, el BMW X4.