Audi RS3 Sportback ABT Sportsline, més potència i espectacularitat

De compactes esportius hi ha molts al mercat però pocs arriben a l’espectacularitat de l’Audi RS3. No només es veu un cotxe molt ample, sinó que a sota del capó amaga un 2.5 TFSI de gran potència que deixa a més d’un enganxat al seu seient. Però el preparador alemany ABT Sportsline, habitual modificador de models del grup Volkswagen, ha anat un pas més enllà i ha buscat un RS3 modificat que ens pot obrir les portes del cel; aquí teniu el Audi RS3 Sportback ABT Sportsline amb unes prestacions d’infart.

Sembla que al preparador alemany no li va agradar gens que el Mercedes-Benz A45 AMG 2016 passes a ser més potent que l’Audi RS3 i per això ha decidit crear aquesta preciositat anomenada Audi RS3 Sportback ABT Sportsline. Exteriorment ja el veieu, el kit aerodinàmic segueix fidel al model original però amb algunes llaminadures força interessants; llandes d’aliatge forjades de 19 polzades amb pneumàtics Continental de mesures 235/35 R19, quatre sortides d’escapament (dues a cada banda) amb tubs de 102 mil·límetres de diàmetre, suspensió rebaixada 30 mm davant i 25 mm darrere i, finalment, l’acabat en negre de la porta del maleter. A més a més, també destaca per el color vermellós amb acabat mate.

Audi RS3 Sportback ABT Sportsline | Diari Català
Audi RS3 Sportback ABT Sportsline

Però, segurament, el plat fort es troba sota el capó. L’Audi RS3 de sèrie equipa un 2.5 TFSI de quatre cilindres en línia que genera 367 CV de potència i 465 Nm de parell màxim, però per el preparador alemany això era poc i tenia entre cella i cella superar el Mercedes-Benz A45 AMG. D’aquesta manera, ha potenciat el Audi RS3 Sportback ABT Sportsline fins els 450 CV i 550 Nm. Amb aquesta pujada, el cotxe és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 4 segons i arribar fins els 290 km/h (limitat electrònicament). Així doncs, millora en 0,3 segons l’acceleració i en 10 km/h la velocitat punta respecte al RS3 de fàbrica. Quina màquina!