El nou Audi SQ7 arriba amb diverses novetats tècniques

S’han acabat les especulacions, l’Audi Q7 més potent ja ha arribat i ho fa amb motor TDI i compressor elèctric, sent el primer model en equipar aquesta solució tècnica. És el primer integrant que inclou la sigla S dins de la gamma del gran SUV alemany i el seu nom complet és Audi SQ7.

La gran novetat, al marge de la bestial potència, és sens dubte la utilització d’un compressor elèctric que treballa amb els dos turbos (un a baixes i mitjanes revolucions i l’altre per a altes) que munta aquest Audi SQ7. A més, també s’ha introduït una instal·lació elèctrica de 48 volts per donar funcionament a aquest compressor. Així mateix, una altra novetat és el control electromecànic del balanceig que ajuda a millorar substancialment l’estabilització de la carrosseria i, per tant, proporciona un pas per corba més agradable i redueix el subviraje.

Pel que fa a la potència, aquest Audi SQ7 opta per un 4.0 TDI V8 que genera 435 CV i la increïble xifra de 900 Nm de parell màxim des de les 1.000 rpm fins a les 3.250 rpm. Això sens dubte proporciona una acceleració descomunal des de molt baixes, la qual cosa suposa un 0 a 100 km/h en 4,8 segons i una velocitat màxima de 250 km/h autolimitada. Tot i així, no es porta malament amb l’eficiència i, segons l’homologació, es regeix per un consum de 7,4 litres als 100 quilòmetres.

Audi SQ7, compressor elèctric i molta potència | Diari Català
Disseny més esportiu

La línia exterior és la mateixa que la resta de la gamma Q7 però amb alguns retocs una mica més esportius. Aquesta Audi SQ7 equipa fars LED, graella i para-xocs frontal específics, llandes de 20 polzades (poden ser de 22 opcionalment), retrovisors acabats en alumini, quatre sortides d’escapament, entre d’altres. Així mateix, munta la suspensió pneumàtica adaptativa, tracció Quattro, quatre rodes directrius, etc.

A l’interior destaca el quadre d’instruments digital que ja porten alguns models de la marca alemanya, seients esportius, cinc o set places, etc. Estarà disponible a partir de la primavera d’aquest mateix any.