atemptat Sant Petersburg
La policia vigila els voltants del metro de Sant Petersburg | Diari Català (foto: Rushlan Shamukov AFP)

Les forces de seguretat russes han detingut vuit persones per la seva presumpta relació amb l’atemptat del dilluns al Metro de San Petersburg, segons un nou balanç del Comitè d’Investigació, que també ha confirmat la confiscació d’explosius, d’armes de petit calibre i de munició.

Sis dels sospitosos han estat detinguts en el marc de diverses batudes a Sant Petersburg, mentre que els dos restants han estat arrestats a Moscou, ha informat l’agència de notícies oficial Sputnik.

Durant els registres realitzats aquest dijous, la Policia ha localitzat “un artefacte explosiu idèntic al que es va trobar a l’estació de Metro de Ploschad Vosstaniya”, desactivat per les forces de seguretat després de l’explosió d’una altra bomba a l’interior d’un vagó entre les estacions de Sennaya Ploshchad i l’Institut Tecnològic.

Els investigadors russos han identificat al presumpte terrorista com a Akbarzhon Jalilov, un jove rus d’origen kirguís que també va morir com a conseqüència de l’explosió. En l’atac, que no ha estat reivindicat per cap grup, van perdre la vida 14 persones.