Augmenten a 27 els refugiats morts a Turquia

0
refugiats a turquia - Diari Català
WILL ROSE/MSF

17 dels cossos han estat trobats al districte d’Ayvalik

La Gendarmeria de Turquia ha informat aquest dimarts de la troballa dels cossos sense vida de 27 immigrants i refugiats, tres nens, en dos punts diferents a la costa de l’Egeu després que l’embarcació en la qual viatjaven bolqués durant la seva travessia cap a l’illa grega de Lesbos.

En concret, 17 dels cossos han estat trobats al districte d’Ayvalik, mentre que els deu restants han aparegut a la costa del districte de Dikili, segons ha indicat a Reuters un oficial de la Gendarmeria al quarter general local.

Les imatges de televisió de Reuters mostren un cos amb una armilla salvavides taronja que jau a terra a Ayvalik al costat de les onades. De moment no se sap la nacionalitat dels morts.

“Vam sentir que una embarcació s’havia enfonsat i copejat les roques. Dedueixo que aquestes persones han mort quan intentaven nedar des de les roques. Arribem aquí per ajudar com a ciutadans”, ha relatat un testimoni.

L’increment de les patrulles per part de Turquia a les seves costes i el fred no han dissuadit immigrants i refugiats d’embarcar-se en la perillosa travessia. El guardacostes i la Gendarmeria han aconseguit rescatar del mar i de les roques 12 persones aquest dimarts a Ayvalik.

Més d’un milió d’immigrants i refugiats van arribar per mar a Europa el 2015, uns 850.000 després de creuar en vaixell des de Turquia cap a Grècia. A més, 3.770 persones han mort en les travessies, 805 a l’Egeu.