Augmenten els possibles casos d’abusos sexuals a Maristes

0
Maristes, abusos sexuals
Foto: Europa Press

Els Mossos investiguen un monitor del menjador del col·legi per abusos sexuals. El centre el va expulsar al desembre quan ho va saber, després de treballar-hi disset dies. Ja són quatre els professors denunciats.

 

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre un cas de presumptes abusos sexuals a menors d’un monitor de menjador al col·legi Maristes del carrer Antoni Capmany del barri barceloní de Sants dedicat a l’ensenyament d’Infantil i Primària, i que se suma als casos denunciats al Maristes Sants-les Corts del carrer Vallespir.

L’exmonitor està investigat per cinc presumptes abusos sexuals a cinc menors, està en llibertat amb càrrecs i amb ordre d’allunyament d’aquestes nenes.

Després de passar a disposició judicial el 17 de desembre, el jutjat d’instrucció 33 en funcions de guàrdia ha decretat la seva llibertat provisional amb les mesures cautelars de comparèixer al jutjat, prohibició de comunicar-se amb elles i d’acostar-se al col·legi, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

 L’acusat, T.G., d’uns 30 anys i sense antecedents penals, va ser apartat el mateix dia en què la direcció del centre es va assabentar dels suposats abusos després d’haver treballat durant 17 dies, segons ha explicat a Europa Press el director del col·legi Maristes Sants-les Corts –estan en dos edificis però sota la mateixa direcció–, Raimon Novell.

El director del col·legi Maristes Sants-les Corts – estan en dos edificis però sota la mateixa direcció -, Raimon Novell, ha declarat a Europa Press aquest dimarts que la seu del carrer Antoni Capmany “va apartar el monitor el mateix dia” que es va assabentar dels suposats abusos sexuals a menors.

Novell ha explicat que va activar “immediatament” el protocol intern de protecció de menors, que no ha concretat, i es va posar en contacte amb l’entitat que gestionava les pràctiques d’aquest monitor, que portava 17 dies treballant al col·legi. Segons ha explicat Novell, la direcció del centre ha denunciat a Mossos d’Esquadra els fets el desembre, dos dies després de conèixer-los i després ha denunciat una de les famílies afectades, tot i que “hi ha diverses més”, ha dit el director.

Els Mossos investiguen aquest cas del centre dels Maristes a Sants al marge de les indagacions sobre els abusos d’un exprofessor de Gimnàstica al centre del col·legi de Sants-les Corts del carrer Vallespir, dedicat a l’ensenyament de Secundària i Batxillerat.

Les denuncies per abusos sexuals als Maristes impliquen ja cinc treballadors de l’escola

 Les denúncies per  abusos sexuals als Maristes de Sants-les Corts impliquen ja cinc treballadors del col·legi, entre monitors i professors. Són empleats de diferents èpoques, i inclouen els casos de Benítez i el monitor acusat d’abusar de cinc alumnes.

De moment, a l’espera que les noves denuncies arribin, les úniques causes judicials obertes són les que dirigeixen el titular del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona, que investiga els abusos comesos per Benítez almenys contra quatre víctimes, i la titular del jutjat d’instrucció número 33, que al desembre passat va deixar en llibertat amb càrrecs el monitor acusat d’abusar de cinc alumnes. Entre els denunciats també hi ha l’exprofessor A.F., que ja va ser objecte d’una investigació judicial que va ser arxivada el 1997, i dos professors més, segons les fonts consultades.