Fins a 379 les denúncies per delictes comesos a Colònia durant nit de Cap d’Any

La policia alemanya ha informat que ha registrat fins a 379 denúncies per delictes comesos durant la nit de Cap d’Any a la ciutat de Colònia, actes atribuïts majoritàriament a grups d’immigrants i sol·licitants d’asil.

“Hi ha hagut detencions i seguirà havent-n’hi“, ha explicat una portaveu de la policia de Colònia. Un centenar de policies treballen en la investigació. “Després descobrirem si estan o no relacionats amb la nit de Cap d’Any”, ha apuntat.

Fins al 40% d’aquestes denúncies estan relacionades amb agressions sexuals perpetrades per individus procedents de països del nord d’Àfrica, informa la televisió pública alemanya ARD. La majoria serien sol·licitants d’asil, però també hi ha individus que estan vivint a Alemanya sense la documentació pertinent.

Les agressions i robatoris van ser comesos per grups d’individus visiblement ebris que van actuar als voltants de l’Estació Central de Ferrocarril (Hauptbahnhof) de Colònia. Les autoritats de Colònia han estat molt criticades per no informar d’aquesta onada d’agressions i més tard per no revelar l’origen dels atacants.

Dissabte Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident (PEGIDA) va reunir els seus simpatitzants a Colònia per denunciar aquestes agressions. Dues contramanifestacions van respondre a les visions xenòfobes del grup i la policia va intervenir contra els manifestants d’ultradreta.