Han entrat a Àustria des de l’estiu de camí al seu destí definitiu en països com Alemanya

Les autoritats austríaques han deportat centenars d’immigrants a Eslovènia en els tres últims dies per haver mentit sobre el seu país d’origen, segons ha informat aquest dimarts la radiotelevisió pública austríaca, ORF, que cita fonts policials.

Centenars de milers d’immigrants i sol·licitants d’asil han entrat a Àustria des de l’estiu de camí al seu destí definitiu en països com Alemanya o els països nòrdics. En els controls que es fan diàriament a 3.000 nouvinguts a la regió de Caríntia la Policia i els traductors han detectat un increment de les persones que no dominen els idiomes propis de la seva suposada nacionalitat.

“Estan intentant aprofitar-se de la situació a posta ja que no tenen moltes opcions que se’ls concedeixi l’asil a Àustria o Alemanya“, ha explicat un portaveu policial en declaracions a l’agència de notícies Reuters. Per aquesta raó, centenars d’ells han estat tornats a Eslovènia des del 26 de desembre.

El 2014 els refugiats de Síria i Afganistan van rebre asil amb més facilitat que les persones procedents d’altres països. El portaveu de la policia de Caríntia no ha volgut concretar la nacionalitat dels deportats.

Els immigrants i refugiats travessen ara des d’Eslovènia a Àustria a través de la província austríaca de Caríntia mentre s’ultima la millora de les infraestructures en el principal pas fronterer, situat a la província d’Estíria.