Aute obrirà el festival ’27 Guitar Bcn’

0
27 Guitar Bcn | Diari Català
Foto: Europa press

Aute, Einaudi, Gallagher, Bay i Quimi portet alguns dels artistes del 27 Guitar Bcn

El festival 27 Guitar Bcn obrirà la seva edició del 2016 amb Luis Eduardo Aute, i tindrà Ludovico Einaudi, Noel Gallagher, James Bay, Buenavista Social Club, Quimi Portet i Tomatito en més d’una desena de sales de la ciutat entre el 18 de febrer i el 15 de juny.

Segons han explicat en roda de premsa aquest dijous el director del festival, Joan Rosselló, i la directora artística, Judith Llimós, el festival està consolidat amb un 84% d’ocupació –amb unes 30.000 persones–, i el cartell presentat correspon a gairebé un 70% de la programació.

El festival arrencarà amb el recital de l’homenatjat Luis Eduardo Aute al Palau de la Música, un concert inaugural molt especial per ser l’artista referent per a moltes generacions: “Serà un concert inèdit, especial i irrepetible amb presència de convidats”.

En aquesta mateixa jornada en un petit format “delicatessen” –de fins a 140 localitats– hi haurà la canadenca Lindi Ortega a la Barts, i la setmana següent es podrà veure en el marc del festival l’espectacle acústic ‘An Evelaning with Greg Dulli’.

Obrirà març el multiinstrumentista Adrian Belew Power Trio a Biquini amb la seva gira europea, la mateixa jornada que els parisencs d’electro-swing de moda Caravan Palace seran a la sala Barts amb el seu últim treball ‘Robot face’.

PROJECTE ESPECIAL D’ADRIÀ PUNTÍ

El cantatutor de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) Ramon Mirabet presentarà el seu nou disc el 10 de març, i Adrià Puntí prendrà el relleu a l’Auditori 2 amb el projecte dissenyat per al festival que desplegarà en dos concerts diferents –amb un abonament unificat–.

Serà a Razzmatazz l’artista de moda James Bay el 12 de març amb el seu nou disc, i la malaguenya Vanessa Martin hi serà amb ‘Crónica de un baile’, “repetint aventura abans de tornar a l’estudi”.

S’apoderaran de l’Auditori del Fòrum Buenavista Social Club el 4 d’abril en la seva gira d’absoluta comiat ‘¡Barcelona hasta siempre!’ a la capital catalana, que al costat de Londres i Viena, han estat les ciutats escollides per al seu, aquesta vegada, assegurat comiat.

El gadità Juanito Makandé actuarà a la Barts el 9 d’abril amb el nou àlbum ‘Muerte a los pájaros negros’, i el mateix dia Noel Gallagher serà al Sant Jordi Club amb el seu “exitós” disc en solitari ‘High Flying Birds’.

Tornarà Ludovico Einaudi amb un concert de debut al Gran Teatre del Liceu amb el seu treball ‘Elements’, la mateixa jornada que Tindersticks seran a l’Auditori amb el nou ‘The Waiting Room’, i l’endemà hi actuarà el guitarrista flamenc Tomatito a la Barts.

La jove Carmen Boza serà a l’Auditori 3 amb ‘La mansión de los espejos’, i el 30 d’abril Revólver Acústico posarà Carlos Goñi “en solitari amb guitarra i harmònica” a la Barts; mentre que Yann Tiersen torna a Barcelona en un concert amb piano i violí amb deu peces d’un disc encara no gravat al Palau.

El 6 de maig Blaumut tancaran la gira d”El primer arbre del bosc’ a la Barts, Quimi Portet presentarà nou disc amb “col·laboracions estel·lars”, i Carlos Sadness serà a l’Apolo amb ‘La idea salvaje’.

El 21 de maig el festival presenta un nou sextet que convida al ball: Animal amb el seu disc ‘Més enllà dels paraules’, mentre que el 15 de juny Rozalén tancarà el festival al Palau amb ‘Quién me ha visto’.

Rosselló ha explicat que es viu un moment d’intensa creativitat, producció i programació musical, ja que la crisi ha inspirat molts creadors, i ha pronosticat que aquesta edició serà “la millor”.

Les entrades tindran uns preus “raonables”, entre 48 i 15 euros, i són els mateixos que fa deu anys, ha dit Rosselló.

El pressupost del festival superarà el milió d’euros quan s’hagi anunciat el total de concerts –ara és de 700.000 euros–, cosa que passarà com a molt tard a mitjan gener.