L’autoritzacio de les estelades canvia la llotja del Calderon - Diari Catala
Els representants catalans havien negat prèviament la seva assistència en senyal de protesta | FOTO: Europa Press

L’aixecament de la prohibició de les estelades ha provocat que Puigdemont i Colau hagin confirmat la seva assistència a la final de la Copa del Rey

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han confirmat la seva presència a la llotja de l’estadi Vicente Calderón després de la decisió del jutge que suspèn la prohibició de les estelades a la Final de la Copa del Rey. La sentència, que autoritza l’exhibició de les banderes en no considerar-les cap “element violent” ni que inciti a “la violència, el racisme, la xenofòbia o qualsevol altre tipus de discriminació”, ha fet canviar el parer dels dos representants catalans, que en un principi van anunciar que no hi assistirien en senyal de protesta.

El propi president Puigdemont manifestava aquest divendres a través de les xarxes socials la seva alegria pel que considera “aturar una decisió antidemocràtica”, alhora que demanava algunes rectificacions.

Poc més tard, en una roda de premsa des de la Generalitat, reiterava la seva demanda “d’explicacions i rectificacions” per un intent d’impedir un dret democràtic com la llibertat d’expressió, i criticava el silenci d’alguns davant d’un atac a la cosa més essencial d’una societat democràtica. Al mateix temps, va voler agrair l’actitud de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que també va renunciar a la final en saber-se la prohibició. De moment, Carmena no s’ha pronunciat sobre la seva decisió final, tot i que és d’esperar que també assisteixi a l’esdeveniment.