Una de les fundadores de Abuelas de la Plaza de Mayo troba la seva neta a Facebook la nit de Nadal però tot queda desmentit a les poques hores

 

Maria Isabel Chorobik, fundadora i expresidenta de Abuelas de la Plaza de Mayo, l’associació de mares de filles ‘robades’ durant la darrera dictadura argentina (1979-1983) ha trobat a la seva nèta després de 39 buscant-la. Ha sigut amb 92 anys i després d’intentar enviar-li cartes obertes per Facebook que, finalment, han arrivat a la seva neta, Clara Anahí Mariani, i que han permés aquesta àvia tenir un retrobament més que emotiu la nit de Nadal. Fins aquí la història com havia estat explicada fins aquest divendres, on diverses agències de noticies, entre elles EFE, desmenteixen que la noia que es va presentar a casa de Maria Chorobik sigui en realitat la seva neta.

Segons la mateixa agència, existèixen proves genètiques que demostren que la noia que deia ser la seva nèta -i que es va presentar amb un informe d’un laboratori privat- no és en realitat la persona que Chorobik porta buscant des de fa 39 anys.

La història

Clara és filla de militants d’un grup peronista, els Montoneros. Segons informa el diari El País, un matí de 1976, quan el pare va marxar de casa, forces militars van entrar trobant-se a Clara amb tres mesos de vida, a la seva mare i uns companys militants del pare. Tots van morir menys Clara, que va ser entregada a una altra família.

Segons un comunicat de la Fundación Anahí, entitat fundada per aquesta àvia, el que va fer la seva àvia per recuperar-la va ser, després d’anys de desesperació va intentar-ho pel darrer mitjà possible, les xarxes socials. Va penjar (amb 91 anys!) quatre fotos en blanc i negre acompanyades d’una frase: “Estimada Clara Anahí, aquests són els teus pares, Diana Teruggi i Daniel Mariani”. En aquesta carta oberta li va demanar que es comparés amb alguna foto de quan era una beba, el terme utilitzat a l’argentina per parlar d’un nen petit. “Mira si et trobes semblança amb aquestes fotos”, li demanava l’àvia.

Amb aquest retrobament malaurat, són prop de 500 els casos de desaparicions durant la dictadura argentina que segueixen sense resoldre’s.

Compartir
Article anteriorEls Bulls reaccionen a Oklahoma (96-105)
Article següentDetenen dos ‘sense sostre’
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]