Avís de nevades a 26 comarques

0
nevades, neu
Foto: Europa Press

Protecció civil ha activat el protocol NEUCAT. Les 26 comarques que tindran nevades aquest cap de setmana s’emmarquen al Pirineu, Prepirineu, la Catalunya Central i força comarques de Tarragona.

 

El Meteocat (Servei Meteorològic de Catalunya) ha emès un avís de nevades de cara a dissabte que afecta fins a 26 comarques: hi queden englobades totes les del Pirineu, Prepirineu, tota la Catalunya Central i també força comarques de Tarragona.

L’avís afecta especialment la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès: en totes aquestes comarques és de grau 4 sobre 6, ja que els meteoròlegs de la Generalitat preveuen que es puguin acumular més de 5 centímetres a partir dels 600 metres. Està previst que la cota arribi a baixar fins als 400 metres en alguns moments, a les cotes altes del Pirineu s’hi anuncien gruixos de fins a mig metre de neu.

Aquest matí el Meteocat ha afegit també un avís per neu de cara a diumenge, molt més local. Durant la nit de dissabte a diumenge encara es manté l’alerta en comarques com el Montsià, la Terra Alta i el Baix Ebre, però en general durant el dia la neu recularà cap a la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i a l’Alta Ribagorça. 

Arran de l’avís, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla NEUCAT: es  recomana portar cadenes i extremar la precaució si es té la intenció de fer desplaçaments per les zones on és previst que nevi.

El METEOCAT no ho considera una ‘ciclogènesi explosiva’

El Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat que el canvi de temperatura brusc es deu a una davallada de la pressió atmosfèrica, però no ho considera una ‘ciclogènesi explosiva’, com han apuntat diversos mitjans: