Aznar adverteix a Rajoy que Ciutadans pot ser la referència del centre dreta

0
L'expresident Aznar, durant una intervenció en un debat | Foto: Europa Press
L'expresident Aznar, durant una intervenció en un debat | Foto: Europa Press
L’expresident Aznar, durant una intervenció en un debat | Foto: Europa Press

Per a l’expresident, Ciutadans pot ser la principal amenaça per a les generals

L’expresident del Govern espanyol i president d’honor del PP, José María Aznar, ha instat aquest dilluns el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, a “reflexionar” sobre la victòria de Ciutadans sobre el PP a les eleccions catalanes, en les quals segons la seva opinió el partit d’Albert Rivera es va fer amb la “primacia” del centre dreta, cosa que, segons ha avisat pot tenir la seva importància en la direcció de vot en les generals.

Durant la seva intervenció en el col·loqui ‘Espanya i Amèrica Llatina davant dels reptes d’un nou segle’, organitzat pel Fòrum Futur en Espanyol a la Casa d’Amèrica de Madrid, Aznar ha defensat que hauria de ser “digne de reflexió” que l’electorat constitucionalista s’hagi decantat el passat 27 de setembre per Ciutadans en lloc de fer-ho pel PP.

Una situació que l’expresident d’Executiu espanyol ha atribuït que aquest electorat considera que l’ordre constitucional pot ser defensat millor per Ciutadans que pel partit que presideix Mariano Rajoy. En aquest sentit, Rajoy no va voler valorar les paraules d’Aznar ni el paper de Ciutadans durant una entrevista fa uns dies a una entrevista en Antena3.

En aquest punt, també ha posat de relleu la victòria del PSOE sobre Podem en la cita electoral catalana ja que, segons la seva opinió, pot provocar que en els comicis generals de finals d’any el vot de l’esquerra vagi als socialistes.

Aznar ha remarcat que aquest és només un diagnòstic, com el que va fer en el comunicat que ha emès la setmana passada poc després de conèixer-se els resultats electorals de Catalunya, on es va limitar a posar “els fets sobre de la taula”.

 

No se sent “desautoritzat”, sinó “reafirmat”

En aquest punt, ha puntualitzat que en cap moment ha qüestionat la tasca del PP de Catalunya, entre d’altres coses perquè considera que si hi ha algú que “s’ho passa malament i té dificultats” són els populars catalans.

Per això, ha dit que li han “sorprès” les “desqualificacions personals” que ha patit arran d’aquest comunicat, si bé ha admès que no s’ha sentit “desautorizat per ningú”, sinó més aviat “reafirmat”, sobretot a mesura que passen els dies.

Després d’insistir que la seva anàlisi de l’escenari postelectoral a Catalunya no és una “ofensa”, Aznar ha reiterat als seus companys la necessitat de “reflexionar” sobre quina és la situació del PP per evitar que els “avisos” de l’electorat –amb les catalans ja és el cinquè avís que es dóna al PP– “no es repeteixin en el futur”.