Aznar irromp al Comité Executiu del PP per demanar un “congrés obert” al partit

0
Jose Maria Aznar Ana Botella PP
L'ex president José Maria Aznar i la seva dona, Ana Botella | Foto: Europa Press

L’ex president del Govern, que des del 2011 no apareixia al Comité Executiu del PP, recolza que governi la llista més votada i aclareix que no es presentarà a aquest “congrés obert”

 

Aquesta tarda, i després de mesos de crítica al lideratge de Mariano Rajoy i dels principals líders del Partit Popular, l’ex president José María Aznar ha reaparegut al costat dels responsables del PP. Ha estat al Consell Executiu Nacional, on s’ha valorat aquest dilluns els resultats electorals. La seva assistència ha agafat per sorpresa a quasi tothom ja que l’ex president no anava a aquest Consell Executiu des del 2011.

Durant la seva intervenció ha recolzat la intenció de Mariano Rajoy d’intentar formar govern i ha demanat que es permeti governar la llista més votada. Però sens dubte el moment que més reaccions ha provocat ha estat quan Aznar ha demanat que el PP organitzi “quan abans millor” un “congrés obert” per escollir qui ha de liderar el partit. Tot seguit Aznar ha descartat que ell sigui candidat en aquest congrés. “Ha d’haver-hi un congrés obert, al qual, per cert, jo no m’hi presentaré” ha demanat l’ex president, que va escollir ‘a dit’ l’any 2003 el que és des d’aleshores president del partit, Mariano Rajoy, amb el qual la relació ha passat per alts i baixos fins i tot des del 2011, quan Rajoy va aconseguir majoria absoluta.

Aznar també ha reflexionat sobre els resultats d’aquest diumenge, els pitjors per al Partit Popular des del 1989 –han passat de 186 diputats a 123-. “Ningú pot dubtar que l’evolució del PP, fins arribar a aquestes eleccions, requereix d’una profunda reflexió”, ha expressat Aznar, que proposa aquest congrés obert i la reflexió amb l’objectiu de “recuperar la confiança dels espanyols” i també “l’espai del centre-dreta”, que s’ha vist amenaçat –tot i que en menor mesura del que s’esperava- per la irrupció de Ciutadans.

Per la seva banda, Rajoy ha fet també balanç dels resultats i ha demanat “responsabilitat” i “sentit d’Estat” a la resta de partits, en una clara crida a que deixin governar al PP, la llista més votada en aquestes eleccions. Malgrat tot, els populars analitzen encara els resultats, que no els garanteixen una governabilitat difícil i que el fan dependents d’una gran coalició o, també, una gran abstenció en el debat d’investidura.

Compartir
Article anteriorUnió, en hores baixes
Article següentEl 72è Premi Nadal
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]