Badalona desobeeix i obre les portes de l’Ajuntament

0
Jose Tellez
El tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez, a l'esquerra | Foto: Europa Press

José Téllez, tercer tinent d’alcalde, ha estripat davant els mitjans la interlocutòria que els recordava que el 12O és un dia festiu

 

L’Ajuntament de Badalona obre les seves portes aquest 12 d’octubre. Finalment alguns dirigents i treballadors municipals han decidit desobeir la interlocutòria que l’Estat va enviar recordant que aquesta data és festiva a tota Espanya i han obert a primera hora del matí les oficines municipals. En un gest simbòlic, el tercer tinent d’alcalde de la ciutat, José Téllez, ha estripat davant els mitjans la interlocutòria. Desenes de persones, entre elles representants d’ERC, CUP i Òmnium, s’han apropat fins l’Ajuntament de Badalona per donar suport a l’equip municipal, encapçalat per Guanyem Badalona.

L’alcalde accidental, Oriol Lladó, ha defensat la decisió de l’equip de Govern d’acudir al consistori igualment per “garantir la representació política i atendre al ciutadà”, pel que atendran a qui vulgui acostar-se, tot i que ha matisat que no podran realitzar-se tràmits al no ser aquest dimecres un dia hàbil.

Téllez ha justificat la seva presència a l’Ajuntament com càrrec electe municipal per donar “un missatge de seguretat judicial” cap als treballadors municipals, que podien enfrontar-se a sancions per acudir a treballar en un dia laborable.

 

Tràmits informatius

La regidora de cultura, Laia Sabater, ha explicat que ha fet gestions de caràcter informatiu a tots els ciutadans que s’han acostat a l’Ajuntament, i que els regidors s’han organitzat “per atendre a les persones a mesura que anaven arribant”. Els tràmits dels regidors han estat de caràcter informatiu al no tractar-se d’un dia laborable, i fonts de l’Ajuntament han informat a Europa Press que les consultes s’han fet a mà per la falta d’ordinadors.

 

Compartir
Article anteriorEl Regne Unit mantindrà les condicions als universitaris europeus
Article següentEl Parlament debatrà una part de la segona llei de desconnexió
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]