Badalona es declara “Vila Groga”

0
groga, vila groga
Foto: @avstantoni

S’aprova una moció al ple municipal, promoguda per la Plataforma Badalona es Mou, que compromet el govern municipal a defensar cap retallada a les línies de P3 i la reducció de la ràtio d’alumnes a les aules

 

Badalona es declara Vila Groga. La comunitat educativa, organitzada al voltant de la Plataforma, Badalona es Mou, celebrava ahir el compromís del govern municipal en la defensa de l’escola pública. I és que el ple municipal va aprovar una moció que instava l’Ajuntament de Badalona a defensar cap retallada a les línies de P3 dels centres de la ciutat i la reducció de les ràtios de deu centres, de 25 a 22 alumnes, dos compromisos que estaven recollits entre els objectius d’una Vila Groga – una fita recollida durant el darrer Consell Escolar Municipal de la ciutat -.

La declaració ha estat impulsada per la plataforma Badalona es Mou, que agrupa a les associacions de mares i pares de la ciutat (FAMPAS), professorat i equips directius. La denominació de Vila Groga suposa la confluència de totes les reivindicacions de la comunitat educativa i, d’aquesta manera, Badalona se sumaria a dinou municipis com els de Terrassa, Cerdanyola, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet… que ja s’han declarat.

La moció, presentada per una banda pels partits del govern (Guanyem BDN, ERC i ICV-EUiA), a la que s’hi van sumar el PSC i CiU, no va obtenir el vot favorable del PP i C’s. El grup ‘popular’ va criticar que no es va comptar amb ells a l’hora de presentar la moció i, fins i tot, van anunciar que podrien haver estat d’acord amb la modificació de la LOMCE i amb la declaració de Vila Groga. Ciutadans, que es va abstenir, va rebutjar punts de la moció com els referents a la protecció de la immersió lingüística i la insubmissió a la LOMCE.