El Baix Llobregat respon al carrer la supressió de línies de P3

0
P3, baix llobregat, escola
Foto: Europa Press

La comunitat educativa i els sindicats denuncien que el tancament de línies de P3 es basa en criteris econòmics sense tenir en compte els pedagògics, socials i educatius

 

Unes 200 persones s’han concentrat aquest dijous a Sant Feliu de Llobregat, davant la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, per reclamar a la Generalitat que no tanqui cap línia de P3 a les escoles públiques de la comarca pel proper curs escolar 2016 – 2017.

La manifestació, promoguda per diferents associacions de pares i mares amb el suport de sindicats, associacions de veïns i partits polítics, ha comptat amb la presència dels alcaldes de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Els manifestants han demanat a la Generalitat que dialogui amb la comunitat educativa i els governs locals per evitar el tancament de línies de P3, i que s’aprofiti el descens de la natalitat per deduir la ràtio fins a 20 alumnes pels nous grups de P3, garantint el manteniment de la plantilla de professorat.

En declaracions als mitjans, la portaveu del Fòrum Social del Baix Llobregat, Pura Velarde, ha plantejat que “s’analitzi la situació per barris i per col·legis per veure la repercussió que té el tancament de línies; si és veritat que no hi ha una inscripció suficient, que s’aprofiti per baixar la ràtio d’alumnes per classe”.

Segons fonts sindicals, els plans de la Generalitat passaven inicialment per suprimir una trentena de línies de P3 al Baix Llobregat pel pròxim curs escolar, una xifra que s’ha reduït a una dotzena.