Ballesta anuncia la seva dimissió i un pacte amb el PSC

0
Albert Ballesta dimissió Girona
El fins ara alcade de Girona, Albert Ballesta, durant la seva investidura. Foto: Europa Press.

El fins ara alcalde de Girona ha formalitzat la seva dimissió en una roda de premsa on també ha anunciat un pacte de Govern amb el PSC

En una roda de premsa curta – poc més de 20 minuts – i sense preguntes, el fins ara alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha anunciat la seva dimissió tant com a cap de l’Ajuntament de la ciutat com de regidor. La decissió de renunciar, ha dit, feia temps que li voltava pel cap, però ha estat “quan em vaig prendre quinze dies de reflexió” quan va decidir deixar l’alcaldia.

“Sóc plenament conscient que hem viscut unes circumstàncies excepcionals a les quals he procurat respondre de la millor manera possible”, ha dit. “He intentat buscar acords polítics i que totes aquestes decisions no afectessin a la ciutat. No ho he tingut gens fàcil”. Ballesta ha explicat que “el que havia de ser un acord de modificació del cartipàs es va convertir tristament en un acord impossible”.

Segons apunta Ballesta, es va aprofitar per “alguns grups en concret” com una oportunitat per “erosionar a l’equip de govern i a mi com a alcalde”. El ja exalcalde de Girona ha apuntat directament cap al grup d’ERC, que segons ell no ha volgut formar cap pacte de govern – tot i que des de la formació ho han desmentit -, fet que considera “legítim” però que posa en perill l’estabilitat de la ciutat i del govern.

“Jo he prioritzat l’estabilitat i l’he buscat a tot arreu per prioritzar el benestar de la ciutat i no l’estètica partidista”, ha afegit Ballesta, que ha apuntat que les línies vermelles proposades pels republicans eren “inassumibles. És per això que van començar les converses amb el PSC per governar. “Les condicions d’ERC anaven molt més lluny del que havíem convingut”, ha apuntat.

La “tàctica de la dutxa escocessa”, ha apuntat Ballesta, “és útil per als interessos del partit, però no per als interessos de la ciutat”. “La meva tàctica és la de no allargar les situacions” i és per això que van contactar de seguida amb el PSC, que “tenia una voluntat sincera des del primer contacte”. El PSC ha demostrat que té, segons Ballesta, “sentit de ciutat” i per aquesta raó s’han pogut posar d’acord tan ràpid, ja que totes dues formacions veien “que la ciutat patia”.

Així, Albert Ballesta ha anunciat que marxa “trist” i després d’haver “patit personalment”, però que marxa havent aconseguit “endreçar un bon govern per a Girona” i “amb la consciència tranquil·la”. “És moment de fer un pas al costat i deixar l’alcaldia de Girona”, ha dit; “jo no podia ser el problema, sinó que volia i podia ser la solució”. Avui a les cinc de la tarda es presentarà de manera oficial la nova alcaldessa i el pacte, que es presentarà de manera conjunta entre tots dos grups.