Banc Sabadell compra el 4,99% del colombià GNB Sudameris per 44,6 milions

0
Banc Sabadell
EP: Banc Sabadell
Banc Sabadell
EP: Banc Sabadell

Josep Oliu concreta que són mercats “amb elevat potencial de creixement

Banc Sabadell ha adquirit 8.238.084 accions de l’entitat colombiana Banc GNB Sudameris per 50 milions de dòlars (44,6 milions d’euros), cosa que representa un 4,99% del capital, ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Simultàniament, Banc Sabadell ha acordat amb Starmites Corporation (societat propietat de la família Gilinski i propietària al seu torn de Gilex Holding, que és l’accionista majoritari de Banc GNB Sudameris) concedir-se mútuament opcions de compra i venda sobre la participació adquirida.

L’adquisició es complementa amb un acord de cooperació comercial que té com a objectiu “aprofitar les oportunitats mútues” que ofereixen els mercats en els quals és present Banc GNB Sudameris i Banc Sabadell.

COLÒMBIA, EL PERÚ I PARAGUAI

En un comunicat, el banc presidit per Josep Oliu concreta que són mercats “amb elevat potencial de creixement” com Colòmbia, el Perú i Paraguai, on és present l’entitat colombiana i Banc Sabadell, a través de les seves oficines de representació.

[quote]Ha afegit que aquesta operació “impulsa i reforça l’estratègia d’internacionalització” de Banc Sabadell, que entre els seus principals accionistes té a Jaime Gilinski.[/quote]

Banc GNB Sudameris, amb més de 90 anys de trajectòria, és un dels principals bancs de Colòmbia i té uns actius de 7.800 milions de dòlars, 153 oficines i 2.600 treballadors.

Té desplegada una de les xarxes de punts d’atenció més grans del país a través de la seva xarxa d’oficines i els més de 2.200 caixers automàtics que opera.