La banca espanyola obté un 5.6% més de beneficis

0

El sector bancari va ingressar 10.389 milions d’euros durant el 2015

La Patronal Bancària Espanyola (AEB) ha presentat aquest dijous les seves comptes de l’exercici 2015. En aquest sentit, els grups bancaris que operen en territori espanyol van tancar l’any passat amb uns beneficis totals de 10.389 milions d’euros. Una xifra que suposa un augment dels ingressos del 5.6%, respecte el 2014. En roda de premsa, el president de la patronal, José Maria Roldán, ha assenyalat que aquest resultat s’ha assolit gràcies a la reducció de les necessitats de provisions i sanejament de la banca, i també a l’estabilitat dels marges de negoci. No obstant això, Roldán, ha explicat que aquestes xifres s’han aconseguit malgrat els baixos tipus d’interès. I doncs, la patronal creu que ha d’adaptar-se al nou context que està emergint a mesura que la crisi es va deixant enrere.

L’AEB, també, ha assegurat el que el balanç agregat dels bancs va créixer un 9.2%, tot obtenint 2.6 bilions d’euros. Tot això, gràcies, entre d’altres, a la incorporació de noves entitats a les comptes consolidades. L’augment, doncs, ha tingut un impacte positiu en el volum de crèdits i dipòsits dels clients que s’han alçat amb un increment de 150.000 milions d’euros en ambdós casos. Pel que fa a les clàusules sòl, el president de la patronal, ha defensat que “les entitats tenen dret a mantenir que han venut bé les hipoteques”. I ha afegit que “s’ha de respectar a les entitats que defensen que la seva relació amb al client ha estat diferent, diferenciada i transparent”. No osbtant això, Roldán assegura que respectaran la decisió dels tribunals.

La falta de govern afecta a l’economia

Tanmateix, el president la patronal ha explicat que és difícil estimar l’impacta que tindria en el sector l’anul•lació de les clàusules sòl. I doncs, algunes entitats bancàries ja estan portant a terme accions amb els clients per a canviar-les, i d’altres estan realitzant provisions per tal de poder tornar els diners, si així s’estima. Per altre banda, José Maria Roldán, també ha volgut referir-se a la situació política espanyola. En aquest sentit, ha advertit que la incertesa que provoca la manca de Govern ja està retardant les inversions. És per això que des de la patronal s’ha instat als partits polítics a formar govern, doncs asseguren, també, que està afectant a la confiança empresarial i a la dels consumidors. “ No s’ha de dramatitzar, però quan abans s’esvaeixi la incertesa, molt millor”, ha declarat el president de la patronal.