Bankia afirma haver tornat els diners a 160.000 preferentistes

0
Bankia
Seu central de Bankia | Foto: Europa Press

L’entitat hauria tornat els diners a exclients d’antigues caixes. Molts dels casos s’haurien resolt en el procés d’arbitratge el 2013

Bankia ha tornat la seva inversió durant els tres últims anys a més de 160.000 persones que van invertir en instruments híbrids, sobretot participacions preferents emeses per les caixes d’estalvis.

Segons dades facilitades per l’entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri a Europa Press, el gruix de les devolucions es va realitzar a través del procés d’arbitratge desenvolupat pel banc el 2013. Per aquesta via es va retornar els diners a més de 137.000 persones.

A més, el banc ha tornat la seva inversió als 23.000 clients de les antigues caixes per la via judicial. Com a part del rescat de l’entitat, la Comissió Europea va imposar a Bankia el 2013 que apliqués una quitança als inversors en preferents i canviés aquests productes per noves accions del banc.

Les accions de Bankia van arribar a triplicar el seu valor entre maig del 2013 i març del 2014, i va passar de 0,48 euros fins a arribar als 1,6 euros, fet que va permetre a molts inversors recuperar la seva inversió per aquesta via.