Baños compromès amb el procés

0
Antonio baños al parlament - Diari Català
Antonio Baños quan era diputat de la CUP al Parlament | Foto: Europa Press

Si el TC suspèn la resolució “no ha d’afectar el mandat democràtic”

El líder de la CUP al Parlament, Antonio Baños, ha admès aquest dilluns que, després d’aprovar-se la resolució independentista de JxSí i la CUP, “ara toca abordar el qui” per liderar el procés, però ha insistit que el seu partit no investirà president a Artur Mas.

Baños ha apostat per arribar a un “acord ràpid sobre el què, però sobre tot un acord de consens” que permeti que se sentin representats tots els diputats de JxSí i la CUP.

Ha insistit que els diputats de la CUP votaran ‘no’ a la candidatura de Mas dimarts, segon dia del ple d’investidura: “No sé si obtindrà vots de qualsevol altra formació, cosa que dubto, però de nosaltres ja hem dit per activa i per passiva que no”.

Baños ha explicat que la CUP està en converses “discretes” amb JxSí per intentar desencallar la investidura, però ha insistit que cap d’elles prosperarà a favor de Mas.

Ha celebrat l’aprovació de la resolució independentista i ha dit que, si el Tribunal Constitucional (TC) la suspèn, “no ha d’afectar el treball ni al mandat democràtic del 27 de setembre”.

“El Parlament és sobirà i treballa en funció de la voluntat popular i la sobirania de Catalunya”, i ha assegurat que una de les bondats de la independència és que permetrà blindar els drets socials dels catalans.

Sobre el fet que els diputats del PP hagin enarborat banderes espanyoles i catalanes després de l’aprovació del text, ha comentat que “sempre que no contravingui el reglament, al Parlament es pot fer el que es vulgui”.