Baños compromès amb el procés

0
Antonio baños al parlament - Diari Català
Antonio baños al parlament

Si el TC suspèn la resolució “no ha d’afectar el mandat democràtic”

El líder de la CUP al Parlament, Antonio Baños, ha admès aquest dilluns que, després d’aprovar-se la resolució independentista de JxSí i la CUP, “ara toca abordar el qui” per liderar el procés, però ha insistit que el seu partit no investirà president a Artur Mas.

Baños ha apostat per arribar a un “acord ràpid sobre el què, però sobre tot un acord de consens” que permeti que se sentin representats tots els diputats de JxSí i la CUP.

Ha insistit que els diputats de la CUP votaran ‘no’ a la candidatura de Mas dimarts, segon dia del ple d’investidura: “No sé si obtindrà vots de qualsevol altra formació, cosa que dubto, però de nosaltres ja hem dit per activa i per passiva que no”.

Baños ha explicat que la CUP està en converses “discretes” amb JxSí per intentar desencallar la investidura, però ha insistit que cap d’elles prosperarà a favor de Mas.

Ha celebrat l’aprovació de la resolució independentista i ha dit que, si el Tribunal Constitucional (TC) la suspèn, “no ha d’afectar el treball ni al mandat democràtic del 27 de setembre”.

“El Parlament és sobirà i treballa en funció de la voluntat popular i la sobirania de Catalunya”, i ha assegurat que una de les bondats de la independència és que permetrà blindar els drets socials dels catalans.

Sobre el fet que els diputats del PP hagin enarborat banderes espanyoles i catalanes després de l’aprovació del text, ha comentat que “sempre que no contravingui el reglament, al Parlament es pot fer el que es vulgui”.