Baños considera que la proposta de JxSí “té carències”

0
Antonio Baños assemblea 27D
Antonio Baños | Foto: Europa Press

El líder de la CUP al Parlament considera que el pla de xoc queda lluny del que proposa el seu partit

 

El número u de la CUP, Antonio Baños, ha sostingut que la proposta plantejada per JxSí per aconseguir un acord d’investidura del president de la Generalitat “té carències”.

En una entrevista aquest dimecres a TV3, ha dit que els recursos que proposa JxSí per al pla de xoc “són molt escassos per al que la CUP planteja”.

Ha destacat que la proposta no és un text consensuat sinó un text de JxSí en què la CUP ha afegit aspectes per ampliar-lo: “L’hem rebut d’ells i hi hem participat. Hi ha moltes coses que la CUP ha aportat i que ells han integrat”.

Baños ha dit que les negociacions han servit a la CUP per “intentar ampliar l’oferta” de JxSí, que els militants de la CUP votaran a l’assemblea nacional del 27 de desembre. “Teníem l’obligació de, en comptes de rebre-la i portar-la a valorar tal qual, cosa que seria políticament poc intel·ligent i poc útil per al país, analitzar-la i veure com es podia ampliar” perquè tingués més pes social i polític.

Sobre l’assemblea a la qual es votaran quatre escenaris possibles sobre la investidura, ha defensat que els deu diputats de la CUP no votin per no decantar la decisió: “Un diputat és el receptor del mandat de l’assemblea” i no ha d’influir, ha plantejat.

Després de preguntar-li per quina posició tindria la CUP si després d’una negativa de l’assemblea a investir a Mas JxSí fes una nova oferta, ha dit que es “valoraria”.