Baños i Rovira: camí a la independència estarà ple de “desobediència”

0
CUP antonio baños
EP: antonio baños
CUP antonio baños
EP: Antonio Baños

La CUP reclama desobeir “urgentment i en coses que la gent noti”

El número 1 de la CUP, Antonio Baños, ha reclamat que la Generalitat ha de desobeir les lleis que consideri injustes “urgentment i en coses que la gent noti”.

En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha opinat que el Parlament és sobirà per desobeir el Tribunal Constitucional (TC), i ha suggerit començar per aplicar la modificació de la Llei del codi de consum i el decret contra la pobresa energètica, els dos suspesos pel TC.

També ha plantejat no assumir la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) i recaptar l’impost de dipòsits bancaris: “Són coses que si les desobeïm, la gent ho nota”, ha reivindicat.

Ha assenyalat que es poden començar a desobeir després de la constitució del Parlament i abans d’investir el president, alguna cosa que ha qualificat d’un “primer gest potent” que millorarà la vida de les persones.

Sobre si investiran Artur Mas com a president de la Generalitat, ha assegurat que en aquest punt no s’han mogut ni una coma, i ha afirmat que encara no han començat les negociacions sobre qui presidirà el Govern: “No hi ha hagut cap novetat en aquest front”.

El número u de la CUP ha lamentat el “soroll absolutament adreçat i intencionat cap a la CUP” que han patit els últims dies per pressionar-los en la decisió d’investir Mas.

marta rovira jxsi
EP: Marta Rovira

Rovira (ERC) assegura que el camí a la independència estarà ple de “desobediència”

La secretària general d’ERC i diputada electa de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha assegurat que la seva candidatura comparteix els tres grans eixos plantejats aquest dijous per la CUP, i ha augurat que el camí cap a la independència estarà ple de “desobediència”.

D’aquí que proclamem la independència aquest camí estarà ple de diguem-ne actes de sobirania, diguem-ne actes de desobediència, de construir el nostre propi marc legal”, ha assenyalat en declaracions aquest divendres a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

[quote]”Farem actes de sobirania i començarem a construir el marc legal que tindrem. Tot el món li posa una paraula diferent”, ha sostingut.[/quote]

Rovira ha dit sentir-se “molt còmoda amb la terminologia de ruptura democràtica” que utilitza la CUP, tot i que ha considerat que cada formació usa una paraula diferent per referir-se al mateix i no cal centrar-se en la terminologia.

Preguntada per si la Generalitat podria aplicar el decret contra la pobresa energètica després de constituir-se el Parlament, com un primer gest de desobediència, Rovira ha contestat: “Per exemple”.