Pep Guardiola és presentat oficialment com a nou entrenador del Manchester City durant la jornada de clausura del ‘Cityzens Weekend’, la festa anual del club

Els ‘cityzens’ de Manchester somriuen. L’any 2008 Sulaiman Al-Fahim, multimilionari empresari immobiliari de la Unió dels Emirats Àrabs, comprava el Manchester City amb l’empresa de convertir el club anglès en el millor club del món: “Hem de ser més grans que el Real Madrid i el Manchester United junts”.

El xeic ha invertit més de 1.000 milions ‘euros en vuit anys. La Champions League és el seu anhel, però les decepcions s’han encadenat una rere l’altra. Tip de construir la casa per la teulada a cop de talonari fitxant jugadors, Sulaiman Al-Fahim ha decidit construir des de la base amb Pep Guardiola a la banqueta.

 

Presentació multitudinària

L’escenari prometia. Des de la City Football Academy (CFA) –espai que el club anglès vol convertir en un temple del futbol base mundial–, Pep Guardiola era presentat com a nou entrenador del Manchester City. No era un dia qualsevol, sinó que coincidia amb la jornada de clausura del ‘Cityzens Weekend’, la festa anual del club.

 

 

Més de 6.000 persones s’apropaven a saludar el seu nou entrenador. Pep Guardiola (Santpedor, 1971) ha conquistat 22 títols i ha dirigit més de 400 partits oficials amb el Barça i el FC Bayern. Ara assumeix un nou repte, un desafiament que no va complir com a jugador però sí que ho farà com a entrenador: “He triat el Manchester City perquè em volien des de fa molt temps. Conec a Txiki Begiristain i Ferran Soriano de la meva època a Barcelona i sóm molt feliç de ser aquí. Un dels meus somnis era jugar aquí, però no va ser possible. Ara vull complir un repte. Vull que el City jugui bé i els afeccionats se sentin orgullosos de nosaltres. Desitjo que la gent gaudeixi amb el que fem. Tant de bo aconseguim títols, però sense vosaltres serà impossible. Crec que gaudirem molt”.

 

 

Guardiola, que signava un contracte per les pròximes tres temporades, assenyalava que “tinc una idea sobre com jugarem, però quan vaig arribar a Alemanya, al Bayern, tenia idees sobre com jugaria l’equip, però van ser canviant amb el temps. El repte més important ara mateix és jugar bé, i després intentar guanyar partits. El més important en el futbol és que la gent no vingui a l’Etihad a veure a l’entrenador, sinó que s’apropin a veure als jugadors i a l’equip. Tinc la meva manera de veure les coses. Necessito temps, i en aquest món no tenim temps; així que intentarem crear un esperit d’equip el més ràpid possible”.

Guardiola dirigirà el seu primer entrenament el dilluns 4 de juliol, i el seu primer partit serà contra el FCBayern, el 20 de juliol en el Allianz Arena.