El club no està d’acord amb la demanda de la Comissària Europea de la Competència i assegura complir en tot moment amb la legislació

El Barça no està conforme amb la Unió Europea. Margrethe Vestager, Comissària Europea de la Competència, demana al govern espanyol que calculi i recuperi els milions d’euros d’ajuts que, segons ella, han rebut set clubs d’Espanya des dels anys 90: “Utilitzar els diners dels contribuents per finançar els clubs de futbol professional pot falsejar la competència. El futbol professional és una activitat comercial on estan en joc molts diners. Els fons públics han de complir les normes de competència lleial i, en aquest cas, no es van complir”.

Segons la demanda, les quantitats a retornar serien les següents: FC Barcelona (cinc milions d’euros), Real Madrid (18’4 milions), Athletic Club (cinc milions) i Osasuna (cinc milions), que no són SAE (Societats Anònimes Esportives) i han gaudit d’una fiscalitat reduïda; i Valencia (20’4 milions), Elche (3’7 milions) i Hércules (6’1 milions), que segons la Comissària han rebut avals il·legals o préstecs irregularment barats.

La Junta Directiva del FC Barcelona ha contestat amb contundència, assenyalant que “el club ha complert en tot moment el que preveu la legislació espanyola a través de la seva Llei de l’Esport, aprovada el 15 d’octubre del 1990; i des del mes de gener d’aquest any 2016, el FC Barcelona tributa, tal com estableix la reforma de l’Impost de Societats, i ja no té cap diferència fiscal respecte a la resta de clubs espanyols”.