Barça | Diari Catala
FOTO: La Liga

Després d’una primera part sense sang ni ritme, el Barça es va retrobar amb la seva millor versió després del descans

No pintaven gens bé les coses per al Barça al descans. L’Atlético de Madrid era l’equip que estava controlant els tempos del partit. Els matalassers tenien molt més clara la seva idea de joc i decidien quan pressionar amunt, quan replegar en tasques defensives i quan sortir al contraatac.

Els blaugrana, molt més dispersos, no aconseguien cap mena de continuitat en les transicions. Un cop de cap de Neymar va ser l’única espurna de perill que van generar els de Luis Enrique, dels quals semblava que només Iniesta sabia al que jugava. Ni l’expulsió de Torres a deu minuts del descans va servir perquè el Barça fes un pas endavant.

A la segona part, tot va canviar. El Barça va obrir el camp amb laterals i extrems i va començar a fer córrer l’Atlético, que patia més físicament per jugar amb un home menys. Neymar, totalment desaparegut abans del descans, va dur la major part del pes de l’equip blaugrana gràcies a la seva verticalitat. Suárez, sempre lluitador, va posar els gols fruit de l’oportunisme d’un depredador afamat.

Messi, desconegut

Tot i la millora dels seus companys de la ‘MSN’ a la segona part, l’argentí no va córrer la mateixa sort. Leo Messi va provar un xut llunyà durant els primers minuts i una xilena a la segona part. La seva influència en el joc blaugrana no va anar massa més enllà d’aquestes dues accions aïllades. Se’l va veure en ubicacions diferents per buscar el contacte amb la pilota, però no va acabar de carburar com sempre.