El Tribunal Arbitral entén que no s’han complert els requisits pactats en el contracte signat per Joan Laporta l’any 2005

El FC Barcelona ha de pagar 47 milions d’euros pels terrenys de Can Rigalt. Josep Vives, portaveu del club, ho anunciava després de la reunió de la Junta Directiva en la qual s’explicava que l’entitat haurà de desfer l’operació realitzada l’any 2005, i recuperar de la societat mercantil Inmobiliaria Mar els 10.000 metres quadrats d’aquest sector que el club li va vendre en aquell moment.

El juny del 2005, Joan Laporta signava una operació que generava uns ingressos de 28’6 milions d’euros, els quals permetien que l’entitat tanqués els seus comptes anuals amb uns beneficis de 35’2 milions abans d’impostos.

Ara, el Barça es veu obligat a recuperar aquests terrenys perquè el Tribunal Arbitral del cas entén que no s’han complert els requisits pactats en el contracte del 2005. L’import per a la resolució arbitral és de 47 milions d’euros, que resulten de la suma dels 35’4 milions d’euros que el club va cobrar ara fa onze anys més els interessos legals corresponents.

Els terrenys de Can Rigalt conformen un àmbit de 25 hectàrees ubicat a l’extrem nord del municipi de l’Hospitalet de Llobregat entre l’avinguda de Collblanc, el barri de Pubilla Casas, i el límit del terme municipal amb Barcelona i Esplugues de Llobregat.