Cristóbal Martell, advocat del Barça en el cas Neymar | FOTO: europapress.com

Els Serveis Jurídics del club defensen els termes de l’acord amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per les causes penals del cas Neymar

“No ha estat un plat de bon gust plantejar una decisió en la qual el club queda condemnat, però és la menys dolenta de les solucions”. Román Gómez Ponti, màxim responsable dels serveis jurídics del FC Barcelona, argumenta d’aquesta manera l’acord de conformitat que el club està a punt de signar amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pel cas Neymar.

En una roda de premsa celebrada a la sala Ricard Maxenchs del Camp Nou, Ponti i Cristóbal Martell advocat del club en el cas Neymar–, expliquen que l’entitat blaugrana assumeix una multa de 5’2 milions d’euros: “Davant un risc abstracte de 22 milions d’euros, s’ha vist raonable abonar aquesta quantitat. Entre el cel i l’infern existeix alguna cosa que, sense ser el paradís, és raonable. Es tanca una pàgina”, assegura Martell. A més, ha afegit que anar a judici suposava al FC Barcelona haver de fer un aval: “L’acord permet pagar i marxar”.

Gómez Ponti, per la seva banda, expressa que “per molt que es pugui sostenir que no hi ha delicte, a vegades t’has de rendir a l’evidència i pensar que els teus arguments no convencen”. La multa acordada queda compensada amb l’ingrés que es va fer el 24 de febrer de 2014 –autoliquidació complementària per un import global de 13’5 milions d’euros–, a falta d’un import per abonar d’1’6 milions d’euros.

 

Sense absolució de cap mena

Els portaveus han subratllat en la seva compareixença que, el pacte de conformitat que s’està redactant, no s’ha fet a canvi de l’absolució del president Josep Maria Bartomeu i de l’expresident Sandro Rosell: “L’acord no s’ha fet per salvar el coll a un president o expresident de l’entitat perquè no són cartes que es modifiquin, ja que el principi de la legalitat al que estan subjectes no poden deixar d’acusar a algú que d’acord amb la llei mereixen ser acusats”, expressa Martell.

L’advocat del club en el cas Neymar, a més, es mostra incrèdul per la repercussió del recurs presentat per l’expresident Joan Laporta: “En el procediment penal s’està acusant el club, i per acusar a Bartomeu s’ha de recuperar el delicte fiscal del club del 2014. Em produeix perplexitat. Per intentar acusar als senyors Bartomeu i Rosell s’acusa i es vol la condemna del Barça per un exercici que ja vam aconseguir que quedés tancat”.