Barça referèndum independència
El Barça s'ha adherit al Pacte Nacional per al Referèndum | Diari Català (foto: Barça)

El FC Barcelona ha comunicat que s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum amb l’objectiu de “recollir suports d’institucions, entitats, electes i particulars de dins i fora de Catalunya” per a la celebració del referèndum sobre el futur de Catalunya.

En el comunicat, el club presidit per Josep Maria Bartomeu informa de la decisió de sumar-se a un projecte que va néixer a finals de l’any 2016 per voluntat del propi president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El propòsit d’aquest pacte és buscar suport institucional i d’entitats públiques i privades, tant de dins com de fora de Catalunya, que es mostrin a favor del “dret a decidir” de la població catalana sobre el seu futur polític.

Precisament, aquest divendres es coneixia que el Pacte organitzarà un acte obert a la ciutadania per reivindicar la celebració del referèndum el proper 19 de maig.

Ho fa per exhibir “els suports internacionals, estatals i nacionals a aquesta reivindicació de democràcia bàsica”, en paraules d’una de les portaveu del seu comitè executiu.

D’aquesta forma, l’entitat esportiva és l’últim d’aquests “suports” a sumar-se al projecte, encara que no ha confirmat si algun membre del club acudirà a aquesta convocatòria del 19 de maig.