L’exposició s’anomenarà ‘Le Grand Verre de Terre. Vidre de meravelles’

L’artista Miquel Barceló homenatja Ramon Llull a París amb l’exposició Le Grand Verre de Terre. Vidre de meravelles’, que suposa la primera col·laboració entre l’Institut Ramon Llull (IRL) i el Govern balear des de la seva reincorporació aquesta legislatura.

Després d’aquesta intervenció, que tindrà lloc dilluns que ve 21 en la Biblioteca Nacional de França es portaran a terme diferents col·laboracions més. Així, el delegat balear de l’Institut Ramon Llull, Lluís Maicas, ja ha tancat una sèrie d’actes i activitats amb l’Institut, entre les quals s’inclouen un programa d’activitats culturals en les universitats de l’exterior, residències de traductors, la fira de Varsòvia, la fira de Frankfurt, Avinyó en la Catalane o una Jornada Luliana a l’Institut del Món Àrab, entre d’altres.

Des del Govern, han explicat que després de la reunió d’aquest dilluns a Barcelona entre la consellera d’Educació, Esperança Camps, i el director del Ramon Llull, Manuel Forcano, recula oberta la possibilitat d’incorporar altres projectes que puguin sorgir durant l’any.

Cal destacar que totes aquestes activitats queden recollides en el marc del protocol d’incorporació de les Balears al Consorci de l’Institut Ramon Llull, que es va signar el mes de novembre passat a Palma. Camps ha titllat de “molt profitós” la trobada amb Forcano, amb el qual diu que estan “impulsant el treball conjunt per tirar endavant nous projectes en els quals els creadors de les Balears tinguin un paper destacat a la feina de mostrar la nostra cultura al món”.

Per la seva banda, Forcano ha assenyalat que “des que es va donar la notícia del retorn de les Balears a l’Institut Ramon Llull, anem concretant projectes culturals, alguns dels quals ja són una realitat”.