Barcelona acollirà refugiats a finals de març a la Casa Bloc de Sant Andreu

0
refugiats, Sant Andreu
Foto: Ajuntament de Barcelona

Una trentena d’ucraïnesos ocuparan finalment l’edifici preparat a Sant Andreu, propietat de l’Institut Català del Sól (Incasòl)

 

La Casa Bloc de Sant Andreu ja és a punt per acollir persones refugiades. Les obres que van començar el novembre de l’any passat ja estan acabades, cosa que permetrà que a finals de març s’hi puguin començar a instal·lar un primer grup de sol·licitants d’asil que fins ara s’allotjaven en un alberg de la ciutat, segons informa l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta, majoritàriament, de famílies ucraïneses.

Laia Ortiz, regidora del Districte, i Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern català, van subratllar que la Casa Bloc funcionarà com un centre d’estades temporals per a persones refugiades, i que l’objectiu “és garantir-los el trànsit cap a l’autonomia i la incorporació a la societat catalana tan ràpidament com sigui possible“. S’hi estaran al voltant de 6 mesos, durant els quals s’iniciarà, entre altres, l‘aprenentatge de llengües i la preparació per a la inserció laboral.

La Casa Bloc disposa de 25 habitatges, de dues i tres habitacions, amb una capacitat d’un centenar de places. La Generalitat ha cedit a l’Ajuntament aquest immoble, propietat d’Incasòl.