Tots els grups voten a favor excepte la CUP, perquè “no creiem que l’Ajuntament hagi de premiar amb medalles unes persones per damunt d’unes altres”

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona atorga a Johan Cruyff la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, reconegut com a “símbol del futbol mundial compromès amb Barcelona i Catalunya i estretament vinculat a l’esport com a eina d’inclusió social”. Tots els grups, excepte la CUP –perquè sempre s’oposa als reconeixents que premien trajectòries individuals– voten a favor a l’hora de concedir a títol pòstum a l’exjugador i exentrenador del Futbol Club Barcelona.

María José Lecha, presidenta de la CUP, matisa que el vot en contra no és  “perquè es tracti de Johan Cruyff, de qui reconeixem el mèrit futbolístic i el seu entorn; sinó que no creiem que la institució que representa l’Ajuntament hagi de premiar amb medalles unes persones per damunt d’unes altres. Els reconeixements individuals van en detriment de les moltes persones anònimes que són transformadores del seu entorn”.

Johan Cruyff, mític jugador i entrenador del FC Barcelona, moria el passat 24 de març a conseqüència d’un càncer de pulmó.