150è aniversari del naixement de Ramon Casas

0

Amb l’exposició anomenada “Ramon Casas. La vida moderna” s’homenatjarà al pintor

Arriba l’Any Casas. Aquest 2016 se celebra el 150è aniversari del naixement del pintor català (4 de Gener). Més de 130 obres es podran veure durant aquesta celebració al Museu del Modernisme a Barcelona a l’exposició anomenada “Ramon Casas. La vida moderna”.

Des d’institucions públiques fins a col·leccions privades, trobarem molt material d’aquest artista (‘Cartells de la marca de pneumàtics Klein’, l’època del ‘Casas Joven‘, o La Mandra de l’any 1901). També ‘Lola Plumet. Codorniu’ (1898), els del ‘Anís del Mono‘, ‘Els cigarrets de París’ o ‘Les xocolates de la Casa Amatller, formaran part d’aquesta gran col·lecció catalana que es podrà visitar prop del metro de Passeig de Gràcia.

També a destacar que per l’any Casas, segons ha explicat Vinyet Panyella (directora de diversos museus catalans com el de Sitges), es realitzarà un acte central que està per definir, i que acollirà un altre dels escenaris molt ‘casasiano‘: el Monestir de Sant Benet en el Bages, propietat de la seva família i que l’artista va remodelar per viure i per treballar.

Ramon Casas, símbol de la modernitat que va representar a l’art català de finals del segle XIX i començaments del XX pels seus temes preferents en les seves pintures: la seva visió social, la descripció de multituds, o bé la representació brutal d’una determinada visió de la figura femenina.