Barcelona com a moneda de canvi per governar Espanya?

0
Alberto Fernandez Diaz
Alberto Fdez. Díaz | Foto: Europa Press

El líder municipal del PP a Barcelona sospita que un acord BenComú-PSC a Barcelona pot servir per facilitar acords a l’Estat

 

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha acusat el PSC d’oferir la ciutat a l’alcaldessa, Ada Colau, com a “moneda de canvi” en un hipotètic pacte entre PSOE i Podem a àmbit estatal.

Fernández ha considerat, en roda de premsa, que una posició favorable dels socialistes a Colau facilitaria que l’alcaldessa intercedís en les converses dels dos grups per governar Espanya.

“L’oferiment del PSC a Colau és una súplica i cada vegada més entenem la raó, i és que cada dia que passa es confirma que volen convertir en moneda de canvi Barcelona per facilitar un pacte entre Sánchez i Iglesias”, ha asseverat el líder popular.

Alhora, Fernández ha demanat al PSC que si decideix donar suport a Colau en el Govern municipal posi com a línia vermella suspendre l’acord de Barcelona d’adherir-se a la declaració independentista del Parlament de Catalunya, ja que, segons diu, a àmbit estatal “Podem també ha fixat línies vermelles als socialistes com el referèndum”.

A més ha demanat a l’edil barcelonina que es pronunciï a les xarxes socials sobre els viatges a Veneçuela de “destacats membres de Podem i la CUP”.

Sobre la Medalla d’Or de la Infanta

Sobre la decisió de la Comissió de Presidència de retirar la Medalla d’Or de la ciutat a la Infanta Cristina, Fernández ha explicat: “L’Audiència Provincial es posicionarà en uns 15 dies i ja no venia d’uns dies per poder prendre una valoració global i una decisió, però hi ha hagut un grup municipal que ho ha volgut proposar ara, ja que d’aquí a unes setmanes el plantejament podria ser un altre”.

A més, sobre la proposta PP de cessar el conseller tècnic de Sarrià-Sant Gervasi, Jaume Llansó, per “escarnis a la corona” i que va ser rebutjada dimecres a la Comissió de Presidència, Fernández ha valorat que aquest fet podria ser un antecedent de manifestacions similars.

Fernández ha assegurat que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona ha crescut des de l’arribada de Colau al Govern municipal: “Quan Colau arriba al Govern el deute era de 60,5 milions d’euros i, després d’aquests mesos de mandat, s’ha incrementat fins a 140 milions, fet que suposa un 131% més de pujada”.

A més, ha instat Colau a tractar el tema en una futura trobada amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.