Marta carranza - diari Català
Marta Carranza

La petició es d’ERC

La comissionada d’Esports de Barcelona, Marta Carranza, ha acceptat aquest dimecres un prec d’ERC que demana augmentar el nombre de piscines municipals en què es pot practicar el nudisme i també assenyalar correctament els espais on està permès, inclosa la platja Mar Bella.

A la comissió municipal de presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, la regidora d’ERC Trini Capdevila ha detallat que les úniques piscines municipals en què es pot practicar el nudisme són les Piscines Picornell, i només els dissabtes i els diumenges durant dues hores.

Carranza ha acceptat estudiar augmentar també el nombre de persones que poden assistir a les instal·lacions a les hores permeses –actualment accepta un màxim de 20– i també que es puguin obrir en aquests horaris a persones que no practiquin nudisme per impulsar el respecte i tolerància.

El Govern municipal també ha acceptat un prec del PSC per regular les associacions cannàbiques, cosa que ha recordat que ja està fent, ja que s’ha aprovat inicialment un pla especial urbanístic que ha d’estudiar les aportacions i que es preveu que s’aprovi abans del juny, mentre que es planteja desenvolupar una ordenança que inclogui criteris urbanístics i de salut pública abans del 2017.

La comissió ha aprovat una proposta d’ERC amb tots els suports excepte el de la CUP que aposta perquè la Fundació Mobile World Capital s’impliqui en projectes socials i tecnològics a la ciutat i faci un pla estratègic que la posicioni com a referent mundial en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació.

FRANQUISME

Ha aprovat una declaració de condemna a la Guerra Civil i al franquisme i que adhereix l’Ajuntament a la coneguda com a querella argentina, i a més insta els ciutadans a personar-se en aquesta querella a través de les Oficines d’Atenció Ciutadana, que en facilitaran la participació i oferiran informació.

La declaració ha estat aprovada amb els vots del Govern de BComú, CiU, ERC, PSC i la CUP i el rebuig de C’s i PP, la regidora del qual, Àngels Esteller, ha carregat contra el Govern municipal fora de torn, després de la qual cosa la presidenta de la comissió, Francina Vila, l’ha instat a callar i finalment a abandonar la sala, cosa que Esteller no ha fet; el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha criticat també fora de torn, per la qual cosa Rognoni també ha avisat d’expulsar-lo sense arribar a fer-ho.

La comissió també ha aprovat una declaració institucional per instar l’Estat italià a demanar formalment perdó pels bombardejos fets durant el “règim feixista sobre poblacions civils catalanes indefenses” entre el 1937 i el 1939.