A excepció dels enfrontaments durant els Jocs Olímpics de 1992, ‘La Roja’ no juga a la ciutat comtal des del 2 d’octubre de 1975

Marta Carranza, comissionada d’Esport de Barcelona, accepta un prec del PP per fer les gestions pertinents davant de la Real Federación Española de Fútbol perquè la ciutat comtal aculli partits classificatoris de ‘La Roja’ pel Mundial de Rússia 2018, tot i que estarien condicionats als costos que puguin generar.

“Si es dóna la possibilitat es valoraran els costos econòmics que suposarien per a la ciutat”, manifesta la comissionada. Carranza recorda que la prioritat del Govern municipal és l’esport base, i es mostra sorpresa pel fet que la petició arribi per part de les forces polítiques i no des de la societat civil.

Carranza explica que el RCD Espanyol i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ja ho haurien sol·licitat, asseverant que Barcelona “intentarà no eclipsar” la sol·licitud després del que la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, demanés que es coordinessin amb el club blanc-i-blau.

Per la seva banda Ángeles Esteller, regidora del PP, va més enllà i demana que el partit que disputi la Selecció Espanyola a Barcelona sigui el compromís davant Itàlia del pròxim 2 de setembre de 2017, recordant que la ciutat no acull un partit de la Selecció des del 2 d’octubre de 1975 -a excepció dels que van disputar-se durant els Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992-.