L’Ajuntament de Barcelona reduirà l’import de quatre a dos milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona reduirà la seva aportació al Circuit de Barcelona-Catalunya a la meitat de cara al 2016, passant de quatre milions a dos, segons ha explicat aquest dimecres el primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Gerardo Pisarello, en roda de premsa.

La comissió de govern de dilluns va aprovar el nou conveni amb el circuit de Montmeló, corresponent al període 2015-2016, que preveu els quatre milions corresponents al 2015 i reduir-los a la meitat per al pròxim any, segons publica ‘El Periódico’.

Pisarello ha recordat que un dels compromisos de BComú era la supressió d’aquesta aportació, que va implantar l’anterior govern municipal de Xavier Trias, i ha assenyalat que han decidit fer una “retirada progressiva” de la subvenció per no perjudicar els ajuntaments de la zona.

Pisarello també ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona és va reunir amb els alcaldes dels municipis de l’entorn del circuit per explicar-los el seu pla i “donar-los l’oportunitat de fer un pla de viabilitat i de reconversió” de la iniciativa. Així mateix, ha assenyalat que l’objectiu que es planteja el consistori barceloní és que el circuit, que ha recordat que és una iniciativa privada, “vagi a poc a poc sent una iniciativa autosuficient”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona ha fet vàlides les declaracions de la seva alcaldessa, Ada Colau, on deia que la subvenció del Circuit de Barcelona-Catalunya no era una prioritat per aquest govern. Així doncs, ara es comença a obrir un nou escenari per al circuit, el qual la seva existència està subjecte, en part, per les subvencions públiques.

Suposem que, davant aquesta decisió de l’Ajuntament de Barcelona, el Circuit de Barcelona-Catalunya haurà d’iniciar noves polítiques de màrqueting per atraure més públic i clients per tal de cobrir la baixa d’aquests dos milions ja que, tot i el gran impacte econòmic que suposa el traçat per a Catalunya, no és autosuficient i, en un país que respira passió i treball per la benzina, cal mantenir les instal·lacions que fomenten i mantenen aquest oci.