Barcelona retirarà les medalles d’or a Jordi Pujol i la Infanta Cristina i l’entregarà a Muriel Casals

0
Muriel Casals
Muriel Casals. Foto: Europa Press

L’Ajuntament formalitzarà aquesta setmana una proposta d’ERC que ha comptat amb el suport de BenComú, CiU, PSC i CUP

El ple de Barcelona de divendres de la setmana que ve formalitzarà la retirada de la Medalla d’Or de la Ciutat a la infanta Cristina i a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, i també concedir-la a l’expresidenta d’Òmnium i diputada de JxSí al Parlament, Muriel Casals, després que la comissió municipal de Presidència hagi aprovat les tres mesures.

La retirada de la màxima distinció que concedeix la ciutat a la infanta Cristina per la seva presumpta vinculació amb el cas Nóos s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte del PP, que ha optat per la reserva de vot en espera de posicionar-se en el ple municipal.

L’Ajuntament ha aprovat en comissió a final de gener i a proposta d’ERC instar el Govern municipal a iniciar els tràmits per revocar a la Infanta aquest reconeixement, mesura que va prosperar amb els suports també de BComú, CiU, PSC i la CUP i l’abstenció de C’s i PP.

Tots els grups han votat a favor de la retirada de la distinció a Jordi Pujol, qui ja va tornar la medalla física a l’Ajuntament quan va reconèixer que la família havia mantingut oculta a l’estranger una fortuna sense regularitzar, però el consistori no havia formalitzat ni tancat el procediment de la retirada de la distinció.

Concedir la medalla a Muriel Casals ha comptat amb els suports de tots els grups excepte de C’s i el PP, que han expressat la seva reserva de vot fins a posicionar-se al ple, després que C’s s’abstingués davant de la proposta de CiU i ERC a la comissió de febrer i que el PP votés en contra.

 

Compartir
Article anteriorCrítiques a Podemos per no aderhir-se al Pacte antijihadista
Article següentUna dona en estat crític després de caure a les vies del metro a Sant Andreu
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]