Colau suspén el ple sobre els pressupostos per no perdre’l

0
Ajuntament Barcelona
Ple de l'Ajuntament de Barcelona | Foto: Europa Press

Ada Colau no tenia suports suficients. Haurà de buscar el recolzament de CUP o CiU

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit suspendre el ple extraordinari que estava previst per aquest dilluns on s’havia de votar la modificació pressupostària. Aquesta modificació compta amb el vot favorable d’ERC i PSC, un suport insuficient per a que els comptes siguin aprovats. Colau s’ha quedat sense el suport de la CUP després que el grup municipal qualifiqués aquests pressupostos com “poc rupturistes”.

Els altres partits de l’oposició, CiU, Ciutadans i PP, també han anunciat el vot en contra als pressupostos. En total, els comptes rebrien 20 vots a favor i 21 en contra, el que obliga a Colau i el seu equip a seguir negociant. En aquest sentit, aquest cap de setmana Alfred Bosch, líder d’ERC a l’Ajuntament, va recomanar a Colau que, si la CUP no vol negociar, cerqués el recolzament d’altres forces, en especial CiU, amb la qui creuen des d’ERC es comparteixen més punts que amb Ciutadans i PP.

275 milions per inversions

La modificació preveu la incorporació als pressupostos de 275 milions d’euros provinents d’una modificació de crèdit. Aquest dissabte Ada Colau va apel·lar a la responsabilitat de la CUP per a la aprovació d’aquests comptes per a que “275 milions no es quedin al calaix” i es puguin invertir, segons va proposar l’alcaldessa, en infraestructures i despesa social urgent.

Des de l’oposició, la líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, va demanar aquest diumenge que es “descarti” la modificació pressupostària i que s’iniciï un diàleg amb totes les forces polítiques.

 

Compartir
Article anteriorVÍDEO | La millor xilena del 2016, candidata a gol de l’any
Article següentRafael Nadal, Comte de Godó
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]